Technisch marktleider wereldwijd

Diepa werd opgericht in 1873 en is gespecialiseerd in de productie van hoogkwalitatieve staalkabels die gebruikt worden op machines die de hoogste graad van precisie, duurzaamheid en veiligheid vereisen. Diepa werkt enkel met staalkabels van de hoogste kwaliteit, wat dit Duits merk vandaag ook technisch marktleider wereldwijd maakt.

Diepa focust zich op twee categorieën: draaivrije- en niet draaivrije staalkabels. Deze stelt Diepa op maat samen, afgestemd op de behoeften en wensen van de klant.

DIEPA BLOK 1 nieuw

Draaivrije staalkabels

De draaivrije staalkabels van Diepa hebben een kern die in de tegengestelde richting van de buitenmantel loopt. Deze specifieke constructie zorgt ervoor dat de draaimomenten elkaar opheffen, waardoor de Diepa-kabel niet draait bij een hogere hijshoogte. Deze kabels worden voornamelijk gebruikt op torenkranen en mobiele kranen.

Niet-draaivrije staalkabels

De niet-draaivrije staalkabels van Diepa hebben een kern en buitenmantel die in dezelfde richting zijn geslagen. De kabels van het type 8-/10 garanderen een hoge slijtvastigheid en duurzaamheid tegen buigvermoeidheid. Ook vind je speciale niet-draaivrije kabels waarbij er ultramoderne kunststoffen zoals polyamide 12 verwerkt worden.

De niet-draaivrije staalkabels van Diepa komen terug op rolbruggen en zie je in de offshore en havenindustrie.

DIEPA BLOK 2 nieuw

Een hoog rendement dankzij Diepa

Tijdens de productie van Diepa-staalkabels worden alle staalkabels met smeermiddel intensief geïmpregneerd om interne corrosie te voorkomen. Dit zorgt ervoor dat de staalkabels van Diepa erg lang meegaan.

Door de lange levensduur van Diepa-kabels moeten staalkabels minder vaak vervangen worden, waardoor de inactiviteit van de productie en dus ook van de medewerkers van bedrijven tot een minimum beperkt worden. Dat maakt Diepa op vlak van totale kost (total cost of ownership) het beste kwaliteitsproduct op de markt.

Zeer snelle levertermijnen

Vanuit het distributiecentrum van Diepa wordt de distributie en het transport van de producten zorgvuldig gestroomlijnd. Dankzij het georganiseerd logistiek centrum van Diepa genieten klanten van een zeer korte levertermijn.

Onze Brochures

Heb je een project? Wij helpen je graag verder!